Hengeloschebieren.nl

Algemeen => Alles over Hengelobier => Uit de kranten => Topic gestart door: Patrick op 17 december 2010, 20:13:12

Titel: Zestig euro voor een viltje? Dat doe ik dus niet!
Bericht door: Patrick op 17 december 2010, 20:13:12
HENGELO - Komst nieuw bier kan verzamelen stuk goedkoper maken.
 
 De terugkeer van Hengelo Bier. Verzamelaar Patrick Volmer (39) had niet gedacht dat de dag nog zou komen. Hij verzamelt al zo'n vijftien jaar Hengelo Bier-memorabilia.
 
 "Eerst verzamelde ik eigenlijk alles wat met bier te maken had. Maar dat liep uit de klauwen. Toen heb ik voor Hengelo Bier gekozen omdat ik dat als Hengeloër natuurlijk leuk vond. En hier in de regio valt er ook nog wat te verzamelen."
 
Zelf heeft Volmer het biertje ook wel eens gedronken. Dat bood hem geen reden om het bier te gaan verzamelen. "Nee, ik herinner me eigenlijk alleen dat het biertje wel eens wou eindigen met hoofdpijn."
 
 Dit wil nog niet zeggen dat de verzamelaar het nieuwe Hengelose pils niet gaat uitproberen. "De initiatiefnemer heb ik al gesproken. Op 1 december ga ik zeker even langs."
 
 Positief als hij is over de herrijzing van Hengelo Bier, voor zijn verzameling vindt hij de ontwikkeling iets minder rooskleurig. "Ja, het was altijd een beetje een collectors item hè. Dat gaat er nu rap af. Aan de andere kant begonnen de kosten wel steeds verder op te lopen. Voor sommige viltjes moet je nu zo zestig euro neerleggen. Dat doe ik dus niet. Het duurste dat ik heb is een Delfts blauwe vaas. Die kostte hondervijftig euro, maar ik moest hem gewoon hebben." Volmer verwacht dat de verzamelkosten achteruit gaan door het nieuwe biertje. En dat is dan wel weer een goede ontwikkeling voor de vele verzamelaars die de regio rijk is, zo vindt Volmer. Of het Hengelo Bier een toekomst heeft, durft hij niet te zeggen. "Ach, we moeten kijken of het groot wordt. Je weet nooit hoe het loopt. Kijk maar naar Grolsch."
 
 Bron: TC-Tubantia